Връщане и замяна

“Лимони” следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стоки.

Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин https://www.limonibg.com/, може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни, считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки:

 1. ЗАМЯНА НА ПРОДУКТ
  Замяната на продукт става много лесно.Ако желаеш да замениш продукт от твоята доставена поръчка, направи следното: 

  • Свържи се с нас на един от посочените контакти, за да уточним най-удобния за теб метод за замяна на закупения артикул;
  • След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката, ние ще изпратим към теб новата пратка с желаните от теб размери/продукти;
  • Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна избереш продукт на по-ниска стойност, разликата в цената ще бъде запазена като кредит/ваучер или отстъпка, който можеш да ползваш по-късно за пазаруване или ще трябва да избереш допълнително продукт от нашия магазин, с който да нулираш разликата
  • Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Клиента.
 2. ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ
  Използвайки нашата форма за обратна връзка в страница Контакти, трябва да опишеш, че желаеш да върнеш даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълниш задължително: 

  • Номера на твоята поръчка (ще го намериш в e-mail-а с потвърждение на поръчката или в твоя профил, ако пазаруваш като регистриран потребител);
  • Причина за връщане на стоката;
  • Посочи, че желаеш изцяло възстановяване на сумата от наша страна;
  • Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от теб. След като получим пратката ще се свържем с теб, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.
 3. Важно! В случай, че върнеш пратка след преглед и тест при куриера стойността на куриерската услуга за връщането към нас е за твоя сметка.

 

 1. ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ
  След като получим обратно върнатата от теб стока, ние ще възстановим сумата в следния срок: 

  • до 14 дни при плащане с  кредитна или дебитна карта. Ще получиш парите обратно по картовата си сметка.
  • до 14 дни при плащане с наложен платеж. В този случай, ще получиш парите си като пощенски паричен превод или по банков път на посочена от теб банкова сметка. За получаването на паричен превод в офиса на куриера ще ти изискат единствено лична карта.
 2. КЪСНИ ЗАМЕНИ
  При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмениш избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разглеждани от екипа на Blackout Optix индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.
 3. ПОВРЕДЕНИ СТОКИ
  При замяна или връщане на стоки, закупени от онлайн магазин Blackout Optix, трябва да се съблюдават следните изисквания: 

  • Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка;
  • Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;
  • Стоките да НЕ са надраскани или повредени по какъвто и да е било начин;
  • Стоките да НЕ са носени;
  • Стоките да НЕ са със замърсявания;
  • Стоките да не са с липсващи части.
 4. “Лимони” запазва правото си да откаже да приеме връщането на стоката на клиента без предупреждение, при положение, че даден артикул, който е върнат от клиента, не отговаря на гореспоменатите изисквания.
 5. ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
  Изложените в онлайн магазин https://www.limonibg.com/ артикули са с реални техни снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид.
  Желателно е, когато връщаш за замяна или отказ стоки, да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са ти били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.
 6. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА
  Всеки клиент може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 работни дни, считано от датата на получаване.
  Желанието за отказ от поръчка от страна на купувача е необходимо задължително да бъде заявено предврително чрез контактната форма в страница Контакти, като бъде посочена номера на поръчката. (Ще го намериш в e-mail-а с потвърждение на поръчката или в твоя профил, ако пазаруваш, като регистриран потребител).
  Отказани поръчки се изпращат обратно към Доставчика съгласно Общите условия.
 7. НАШАТА ПОЛИТИКА
  Всички стоки, които биват заменяни или връщани на “Лимони”, трябва да са в запазен отличен търговски вид с оригиналната опаковка, всичките им прилежащи етикети и аксесоари и съпътстващи документи. В случай, че някои от гореспоменатите атрибути са повредени или липсват, “Лимони” си запазва правото да върне стоката на купувача без предупреждение.
 8. ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ
  Екипът на “Лимони” запазва правото си да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.
  Настоящата Политика за връщане и замяна важи за онлайн магазин https://www.limonibg.com/ и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.